Clicking Launch Button While LTI Link is Loading Causes Authentication Failure




 
Clicking Launch Button While LTI Link is Loading Causes Authentication Failure

Date Published: Jul 27,2017 Category: Planned_First_Fix_Release:Future_Reference_Learn; Product:Authentication_and_Security_Learn,Course_Tools_Learn,Performance_Learn; Version:Learn_9_1_Q2_2017_3200_0_0,Learn_9_1_Q4_2017,Learn_9_1_Q4_2016_3100_0_0_rel_107_401e,SaaS,Learn_9_1_Q2_2016_3000_1_0_rel_52_991d   Article No.: 000043734

Producto: Blackboard Learn

Versión: 9.1;SaaS

Paquetes de servicio: Learn 9.1 Q2 2017 (3200.0.0), Learn 9.1 Q4 2017, Learn 9.1 Q4 2016 (3100.0.0-rel.107+401e, SaaS, Learn 9.1 Q2 2016 (3000.1.0-rel.52+991d)

Descripción del problema: Clicking the Launch button while an LTI link is loading causes an authentication failure.

Pasos para repetir:

  1. Log into Blackboard Learn as Instructor
  2. Checkbox: Special User
  3. Enter a Course
  4. Navigate to Course Documents
  5. At the bottom, locate: LTI Link Test
  • When the link is clicked, a "Launch LTI Link" Bb page will appear briefly before auto-redirecting.  Let it auto-redirect, and it will work as expected.  To replicate this, click the Launch button on that page.  This is easiest to do by emulating a slow connection using Chrome dev tools.
       6. Click the Launch button before the redirect finishes

Expected Behavior:
The Tool launches normally by prompting for an email.

Observed Behavior:
The following error occurs:

The authentication failed; the authentication is stale.  Please try again.

 




Versión de destino: Future Reference
Parche disponible: No